DIGITÁLIS KIHÍVÁS

A Szegedi Tudományegyetem Oktatáselméleti Kutatócsoportja az MTA-SZTE Képességfejlődés Kutatócsoport támogatásával felkészítette az eDia és az eLea-rendszereket a diákok otthoni tanulásának támogatására.

Az eDia tanári tesztek modulban a pedagógusok (szülők) saját teszteket, felmérő és gyakorló feladatsorokat állíthatnak össze.

eDia tanári tesztek modul

Az eDia óvodai tesztek moduljában felmérő és fejlesztő feladatsorok állnak rendelkezésre a korosztály számára. (Elérhető óvodapedagógusok és szülők számára.)

eDia óvodás tesztek modul

Kisiskolás diákok egér- és billentyűzethasználati képességét fejlesztő teszt (ajánlott óvodapedagógusok, tanárok és szülők számára):

Egérhasználat fejlesztő teszt

Az eLea-rendszer különböző fejlesztő gyakorlatokat tartalmaz, melyek az eDia Partneriskolai rendszerbe történő iskolai szintű Regisztráció és a mérési azonosítók feltöltése után érhetőek el.

Fejlesztő programok

Az eDia-rendszerbe történő iskolai szintű Regisztráció és a mérési azonosítók feltöltése után elérhetőek a főterületméréseink tesztjei (20.000 matematika, olvasás, természettudományos tudás mérése kidolgozott feladat).

Főterület tesztek

Honlapunk eszközrendszere folyamatosan frissül.
A pedagógusok véleményét, javaslatait az iskola@edu.u-szeged.hu címen fogadjuk.

Az eDia rendszerszerű felmérései az iskolai munkarend visszaállítása után folytatódnak, a következő mérésekről a partneriskolák a szokásos módon kapnak tájékoztatást.

Források a távoktatás támogatására

Az oktatási Hivatal módszertani ajánlásai az oktatás megszervezésére a tantermen kívüli, digitális munkarendre. [LINK]
A Khan Academy online tananyagai [LINK]

Vissza a főoldalra

Képek az otthoni tanulásról, az eDia vagy eLea otthoni használatáról

Kíváncsian és szeretettel várjuk fotóikat, ahol a gyerekek az eDia-rendszer által adott lehetőségeket használják. A képeket kep@edu.u-szeged.hu címre fogadjuk a gyermek keresztnevének és életkorának megadásával. A képeket a tanév folyamán igyekszünk galériába szervezni.